ARBO SELECT

Opleidingen
&
Workshops

Leren

 

“Vertel me en ik vergeet, onderwijs me en ik onthoud, betrek me en ik leer”

Opleidingen en workshops op een bijzondere locatie in Ermelo.

Opleidingen

 

 

Gezondheids medewerker

Een gezonde organisatie creëren... en houden!

In 3 dagen tot gezondheidsmedewerker opgeleid om actief bij te dragen aan een gezonde leefstijl van medewerkers welke leidt tot minder verzuim, betere concentratie, een prettigere werksfeer en minder klachten. Een praktische insteek, waarbij op een overzichtelijke wijze instrumenten, methodes en handvatten worden aangereikt om resultaten te kunnen borgen.

 

Voor wie

Deze opleiding is zeer geschikt voor professionals die gestructureerd invulling willen geven aan beleid binnen hun organisatie, gericht op leefstijl, voeding, bewegen en herstel. Personen in organisaties die vanwege hun rol (bijvoorbeeld leidinggevende of HR medewerker) meer willen weten en snappen over de impact van leefstijlgerelateerde keuzes voor zichzelf en hoe anderen in beweging te krijgen, over alle leeftijdsgroepen heen.

Preventie medewerker

Samen werken aan een veilige werkplek!

In 3 dagen ga je als preventiemedewerker samen op ontdekkingsreis in arbo land en brengen we je nieuwe werkgebied in kaart. Leer je organisatie beter kennen aan de hand van de RI&E van je eigen organisatie. Na 3 dagen deskundig op arbo gebied.

Voor wie

Deze opleiding is zeer geschikt voor medewerkers die gestructureerd invulling willen geven aan beleid binnen hun organisatie, gericht op arbeidsomstandigheden. Personen in organisaties die gevraagd zijn voor de functie van preventiemedewerker of -coördinator en meer dienen te weten en snappen over arbeidsomstandigheden of preventiemedewerkers die behoefte hebben aan een bredere basis.

High Awareness Training

Een veilige organisatie creëren... en houden!

De H.A.T. methode toepassen betekent meer zien, meer waarnemen, meer veiligheid. Leer hoe je met gemak jezelf alert en scherp houdt, ontspannen je omgeving beheerst, helder signaleert en communiceert en jouw boodschap altijd effectief overbrengt voor meer veiligheid en werkplezier. De opleiding die je meer plezier geeft in je werk, succesvoller maakt in je werk, onderscheidend vermogen geeft en een boost geeft in professionele communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie

Deze opleiding is voor arbo professionals met een hoog niveau van commitment. Mensen die echt toegewijd zijn om de resultaten in hun leven fors te verbeteren, zowel persoonlijk als zakelijk. Die vanuit enthousiasme de flexibiliteit en de bereidheid hebben om uit zijn/haar comfortzone te stappen!

Workshops

 

 

Workshop ARBO overzicht en inzicht

Alles voor een veilige werkplek!

In 1 dag inzicht krijgen over wat een veilige werkplek betekend en wat daarvoor nodig is. Leerzame voorbeelden geven snel inzicht hoe het anders kan. Tijdens de workshop is er ruimte om vragen gezamenlijk te beantwoorden. Bepaal aansluitend of de 3-daagse opleiding ‘preventiemedewerker’ voor jou bestemd is.

.

Voor wie

Deze opleiding is zeer geschikt voor medewerkers die gestructureerd invulling willen geven aan beleid binnen hun organisatie, gericht op arbeidsomstandigheden. Personen in organisaties die gevraagd zijn voor de functie van preventiemedewerker of -coördinator en meer dienen te weten en begrijpen over arbeidsomstandigheden.

Workshop gezondheids medewerker

Een gezonde organisatie creëren…en houden!

In 1 dag een helder beeld krijgen over wat een veilige werkplek betekend. Mensen worden productiever in een veilige en gezonde werkomgeving. Leerzame voorbeelden geven snel inzicht hoe het anders kan. Tijdens de workshop is er ruimte om vragen gezamenlijk te beantwoorden.

.

Voor wie

Deze workshop is zeer geschikt voor professionals die gestructureerd invulling willen geven aan beleid binnen hun organisatie, gericht op leefstijl, voeding, bewegen en herstel. Personen in organisaties die vanwege hun rol (bijvoorbeeld leidinggevende of HR medewerker) meer willen weten en begrijpen over de impact van leefstijlgerelateerde keuzes voor zichzelf en hoe anderen in beweging te krijgen, over alle leeftijdsgroepen heen. Aansluitend kan de 3-daagse opleiding Gezondheidsmedewerker gevolgd worden.

Workshop veilig overtuigen

Een veilige organisatie creëren…en houden!

Veilig overtuigen is de 1-daagse H.A.T. introductie (High Awareness Training). H.A.T. betekend meer zien, meer waarnemen, meer veiligheid. Leer hoe je met gemak jezelf alert en scherp houdt, ontspannen je omgeving beheerst, helder signaleert en communiceert en jouw boodschap altijd effectief overbrengt voor meer veiligheid en werkplezier. Bepaal aansluitend of je klaar bent voor de 3- daagse H.A.T. opleiding.

.

Voor wie

Deze workshop is voor arbo professionals met een hoog niveau van commitment die toe zijn en kennis willen maken met het volgende level. Mensen die echt toegewijd zijn om de resultaten in hun leven fors te verbeteren, zowel persoonlijk als zakelijk. Die vanuit enthousiasme de flexibiliteit en de bereidheid hebben om uit zijn/haar comfortzone te stappen!

Opleidingen

Modules Opleidingen

Gezondheids medewerker

 

Toelatingseisen

Iedereen met professionele interesse in het vakgebied leefstijl en vitaliteit kan zich inschrijven voor deze opleiding.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 3 lesdagen bestaande uit een interactief programma. Binnen en als het kan ook buiten. 

Een waardevolle verdieping op de emotionele en de mentale gezondheid. 

Daarnaast leer je hoe je deze kennis kunt overbrengen aan collega’s. Dus hoe doe jij het, wat weet je en hoe zou je deze kennis over kunnen brengen. Er is ook meer tijd om te oefenen van het geleerde met elkaar. Het is de bedoeling dat men na deze 3 dagen voldoende zelfverzekerd is om een goed gesprek aan te gaan over vitaliteit en leefstijl met collega’s.

Toelatingseisen

Iedereen met professionele interesse in het vakgebied leefstijl en vitaliteit kan zich inschrijven voor deze opleiding.

Uw resultaat

Na het volgen van deze 3- daagse opleiding:

 • weet je meer over een gezonde leefstijl en hoe je daar zelf de eerste stappen in kunt zetten.
 • Ben je in staat om stapsgewijs invulling  te geven aan beleid binnen de eigen organisatie rondom gezondheid van medewerkers
 • heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om met vertrouwen in gesprek te gaan over leefstijl en vitaliteit

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Programma

PROGRAMMA DAG 1

 • Integrale vitaliteit
 • Wat vertelt jouw lichaam je?
 • Belang van bewegen 
 • Voeding; hypes, trends en waarheid
 • Lunch; gezonde voeding in de praktijk. 
 • Slaap, ontspanning en herstel
 • Stress herkennen en aanpakken

Huiswerkopdracht vooraf; voedingsdagboek invullen gedurende 3 dagen.

 

PROGRAMMA DAG 2

 • Mentale gezondheid
 • Lunch; gezonde voeding in de praktijk
 • Emotionele gezondheid
 • Stress bij de ander

 

PROGRAMMA DAG 3

 • Verbinding en communicatie. Hoe werkt het brein?
 • Lunch; gezonde voeding in de praktijk
 • Coach gesprek
 • Op zoek naar balans

Investering

Investering: € 1.737,– excl. BTW

Datum: 15 september, 6 en 20 oktober 2020

 

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier  

 

De Trainers:

Krista Boots bc

Leefstijltrainer & coach 

Krista Boots bc is geaccrediteerd  Leefstijltrainer, coach en e-coach. Zij is eigenaar van haar succesvolle onderneming en richt zich voornamelijk op het bedrijfsleven met praktische programma’s, interactieve trainingen en workshops.

www.kristaboots.nl

 

Anneloes Hilbers

Trainer & Vitaliteitsexpert

Anneloes Hilbers is gecertificeerd GLI Coach.  Zij heeft een eigen coachpraktijk voor offline en online coaching. Ze is actief als trainer voor professionals op diverse thema’s rondom vitaliteit en stress en zij ontwerpt trainingen en programma’s voor diverse organisaties.  

www.slangendrager.nl

Preventie medewerker

 

Toelatingseisen

Iedereen met een professionele interesse in arbeidsveiligheid kan zich inschrijven voor deze opleiding.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 3 lesdagen bestaande uit een interactief programma met huiswerkopdrachten.  Voorbereidingstijd per lesdag ca 2 uur. 

Daarnaast leer je hoe je deze kennis kunt overbrengen aan collega’s. Dus hoe doe jij het, wat weet je en hoe zou je deze kennis over kunnen brengen. Er is voldoende tijd om te oefenen van het geleerde met elkaar. Het is de bedoeling dat men na deze 3 dagen voldoende zelfverzekerd is om een goed gesprek aan te gaan over  arbeidsomstandigheden met collega’s en werkgever.

Uw resultaat

Na het volgen van deze 3- daagse opleiding:

 • heb je een degelijke basiskennis opgedaan om de functie van preventiemedewerker te gaan vervullen
 • ben je in staat om stapsgewijs invulling  te geven aan beleid binnen de eigen organisatie rondom arbeidsomstandigheden
 • ben je als geen ander bewust van de noodzakelijke arbotaken binnen je eigen organisatie
 • ben je een serieuze gesprekspartner voor werkgever, OR en collega’s over arbeidsveiligheid
 • heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om met vertrouwen gevraagd en ongevraagd te adviseren over de risico’s binnen je organisatie
 • kun je met medewerkers en de werkgever in gesprek gaan over arbeidsomstandigheden

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Programma

Huiswerkopdracht vooraf; RI&E en het PvA eigen bedrijf bestuderen.

PROGRAMMA DAG 1

 • Introductie en leerdoelen
 • Een veilige werkplek
 • Introductie RI&E
 • Verantwoordelijkheid krijgen
 • Stakeholders
 • Veiligheids management systemen
 • Basis risicofactoren
 • Arbo thema’s
 • Introductie tools

Huiswerkopdracht: leerdoel uitwerken, observatie ronde

PROGRAMMA DAG 2

 • Introductie wetgeving
 • Zoeken, vinden, begrijpen en delen
 • Theorie vertalen naar praktijk
 • Bedrijfsnoodorganisatie
 • Deel 2 RI&E
 • Plan van aanpak
 • Beheersmaatregelen
 • Sanctiebeleid
 • Deel 1 Feedback op leerdoelen

Huiswerkopdracht: leerdoel vertalen naar acties

PROGRAMMA DAG 3

 

 • Deel 2 feedback op leerdoelen
 • Deel 2 Plan van Aanpak
 • Risico’s bespreekbaar maken
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Rollenspel veiligheid en gedrag
 • Beoordeling 

Investering

Investering: € 1.737,– excl. BTW

Datum: 16  en 30 september en 14 oktober 2020 

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier 

De Trainer:

Hans Slagboom BSc,

Trainer & coach

Hans Slagboom is Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige en initiatiefnemer van Arbo Select en richt zich voornamelijk op het gezamenlijk creëren van een veilige en gezonde werkplek. Zijn missie: iedereen een veilige werkplek!

www.arboselect.nl

High Awarenes Training

 

Toelatingseisen

Kerndeskundigen en Arbo professionals op HBO niveau kunnen zich inschrijven voor deze opleiding.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 3 lesdagen bestaande uit een interactief programma

Uw resultaat

In de H.A.T. opleiding sta jij als mens centraal. De opleiding is zorgvuldig gelaagd en optimaal gestructureerd, om voor iedereen de leerervaring naar nieuwe hoogten te brengen. Een prachtige opleiding met een slimme opbouw, LIVE TRAINING, voor doelen als:

 • echt makkelijker en betere resultaten bereiken
 • inzicht krijgen wat jou werkelijk motiveert
 • volop zelfvertrouwen krijgen
 • effectievere en succesvolle gesprekken voeren
 • succesvolle relaties binnen organisaties ontwikkelen
 • veiligheidsgedrag en -bewustzijn persoonlijk maken

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Programma

PROGRAMMA DAG 1

 • jouw doelstellingen voor deze opleiding
 • vijf principes voor succes
 • feedback sandwich
 • krachtig overtuigen voor professionals
 • hoe je succes creëert
 • observeren zonder aannames: ijken
 • hefbomen voor sympathie en de ‘klik’
 • creëren en behouden van impact en autoriteit

PROGRAMMA DAG 2

 • non-verbale binding
 • voorkeursrepresentatie-systemen
 • bepalen van je voorkeurstaal
 • verborgen woorden voor overtuigen
 • charismapatroon-pitchen-presenteren
 • non-verbale communicatiepatronen
 • vragen die ertoe doen
 • oogpatronen een beeldschat aan informatie

PROGRAMMA DAG 3

 • META model
 • Milton model
 • zoeken naar overeenstemming en details
 • sleutelmodel van strategieën
 • het 4-mat systeem
 • RSPCT-model

Investering

Investering: € 1.737,– excl. BTW

Datum: 21, 22, 23 september 2020
of 2, 3, 4 december 2020

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier 

De trainer:

Remko Grijm,

Trainer & Coach

Remko Grijm is trainer of NLP, Master NLP Coach, Business Coach, Master TLT Trainer. Hij is eigenaar van Graci Coaching en NLP Experience en richt zich voornamelijk op het bedrijfsleven met praktische programma’s, interactieve trainingen en workshops.

www.graci.nl

 

Workshops

Modules Workshops

Workshop Arbo overzicht en inzicht

 

Toelatingseisen

Iedereen met professionele interesse in het vakgebied arbeidsveiligheid zoals leden van een OR, preventiemedewerker, HR medewerker of ondernemer kunnen zich inschrijven voor deze workshop.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 1 lesdag bestaande uit een interactief programma.  

Een waardevolle kennismaking met alle belangrijke facetten binnen de arbowet. 

Om de lesstof zo praktisch mogelijk over te brengen worden er gedurende de lesdag theorie en praktijk met individuele opdrachten afgewisseld.

Uw resultaat

Na het volgen van deze 1- daagse opleiding:

 • heb je de basis arbo kennis opgedaan.
 • meer bewust van de noodzaak van arbotaken binnen je eigen organisatie.
 • ben je een goede gesprekspartner voor werkgever, OR en collega’s over arbeidsveiligheid.
 • in gesprek te gaan over arbeidsomstandigheden met medewerkers en de werkgever.

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Programma

Huiswerkopdracht vooraf: RI&E en het PVA eigen bedrijf bestuderen

PROGRAMMA DAG 1
 

 • introductie en leerdoelen
 • een veilige werkplek
 • introductie RI&E
 • verantwoordelijkheid krijgen
 • stakeholders
 • veiligheidsmanagement systemen
 • basis risico factoren
 • ARBO thema’s
 • introductie tools

Investering

Investering: € 645,– excl. BTW

Datum8 juli 2020

 

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier  

 

De Trainer

Hans Slagboom BSc,
Trainer & Coach

Hans Slagboom is Hoger Veiligheidskundige, generalist in arbeidsveiligheid, veranderadviseur en oprichter van Arbo Select. Een bevlogen veiligheidsman met een praktische aanpak om van lastige vraagstukken mooie oplossingen te creëren.

Workshop Gezondheids medewerker

 

Toelatingseisen

Iedereen met professionele interesse in het vakgebied leefstijl en vitaliteit kan zich inschrijven voor deze workshop.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 1 lesdag. Er is vooraf een korte huiswerkopdracht in de vorm van een voedingsdagboek.

Uw resultaat

Na het volgen van deze 1- daagse workshop:

 • bent u bekend met wat de begrippen vitaliteit & leefstijl omvatten
 • weet u meer over een gezonde leefstijl en hoe u daar zelf de eerste stappen in kunt zetten

 

Programma

PROGRAMMA DAG 1

 • Integrale vitaliteit
 • wat verteld jouw lichaam jou
 • belang van bewegen
 • voeding: hypes, trends en waarheid
 • lunch: gezonde voeding in de praktijk
 • slaap: ontspanning en herstel
 • stress herkennen en aanpakken
 • op zoek naar balans

Investering

Investering: € 645,– excl. BTW

Datum: 8 juli 2020

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier

De Trainers:

Krista Boots bc

Leefstijltrainer & coach

Krista Boots bc is geaccrediteerd  Leefstijltrainer, coach en e-coach. Zij is eigenaar van haar succesvolle onderneming en richt zich voornamelijk op het bedrijfsleven met praktische programma’s, interactieve trainingen en workshops.

www.kristaboots.nl

 

Anneloes Hilbers

Trainer & Vitaliteitsexpert

Anneloes Hilbers is gecertificeerd GLI Coach.  Zij heeft een eigen coachpraktijk voor offline en online coaching. Ze is actief als trainer voor professionals op diverse thema’s rondom vitaliteit en stress en zij ontwerpt trainingen en programma’s voor diverse organisaties.

 

www.slangendrager.nl

Workshop veilig overtuigen

 

Toelatingseisen

Kerndeskundigen en Arbo professionals op HBO niveau kunnen zich inschrijven voor deze workshop.

 

Studieopzet en groepsgrootte

De groepsgrootte bedraagt maximaal 12 personen. De opleiding vindt plaats in Ermelo. Startgarantie vanaf 8 deelnemers.

Studie

De opleiding omvat 1 lesdag bestaande uit een interactief programma

Uw resultaat

Inzicht in de basis van de H.A.T. methodiek waarbij jij als mens centraal staat. De workshop laat tijdens korte oefeningen en opdrachten zien dat doelen met deze methode mogelijk zijn zoals:

 • echt makkelijker en betere resultaten bereiken
 • inzicht krijgen wat jou werkelijk motiveert
 • volop zelfvertrouwen krijgen
 • effectievere en succesvolle gesprekken voeren
 • succesvolle relaties binnen organisaties ontwikkelen
 • veiligheidsgedrag en -bewustzijn persoonlijk maken

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

Programma

PROGRAMMA

 •  jouw doelstellingen voor deze workshop
 • Kennismaken met de H.A.T. methode
 • Oefenen in het krachtig overtuigen voor professionals
 • Oefenen in het observeren zonder aannames: ijken
 • Oefenen met de hefbomen voor sympathie en de ‘klik’
 • Waarom de H.A.T. methode veiligheid bevorderd

Investering

Investering: € 645,– excl. BTW

Datum: 11 september of 6 november 2020

Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier

Remko Grijm,
Trainer & Coach

Remko Grijm is trainer of NLP, Master NLP Coach, Business Coach, Master TLT Trainer. Hij is eigenaar van Graci Coaching en NLP Experience en richt zich voornamelijk op het bedrijfsleven met praktische programma’s, interactieve trainingen en workshops.

 

www.graci.nl

Incompany

Naast reguliere open inschrijvingen kan Arbo Select vanaf 6 deelnemers de opleidingen ook Incompany (=maatwerk) verzorgen

CONTACT

Arbo Select
Postbus 192
3850 AD Ermelo

0341 77 17 17